8 Mayıs 2010 Cumartesi

Sistem Yöneticileri İçin Spam'dan Korunmak

Sistem Yöneticileri İçin
  • Size bildirilen SPAM mesajlarına kesinlikle saldırı ile yanıt vermeyin.
  • İletiler mail sunucunuzun bir ara sunucu (relay) olarak kullanılması şeklinde iletiliyorsa, relay özelliğini iptal etmek için sunucunuzda gerekli ayarlamaları yapın. (Bkz. Mail Sunucuların Relay'e Kapatılması)
  • İletiler kurumunuz bünyesindeki veya servis sağladığınız bir kurum veya bireysel kullanıcı tarafından gönderiliyorsa, ilgili kurum veya kullanıcıyı SPAM konusunda uyarınız, durumun sürmesi halinde gerekli yaptırımlara (kullanıcı hesabının, servisin, bağlantının bir süreliğine veya süresiz olarak kapatılması veya iptali gibi) başvurarak gönderilerin sonlandırılmasını sağlayınız.
  • Kurumunuzun Kabuledilebilir Kullanım Politikasında (Acceptable Use Policy) kesinlikle SPAM'e karşı olduğunuzu belirtiniz. Mümkünse bu konuda öngörülen yaptırımları belirtiniz. Bu sayede hem yeni müşteri ve kullanıcılar daha servisten yararlanmaya başlamadan önce, servisi SPAM amaçlı kullanamayacakları konusunda bilgilendirilecekler, hem de herhangi bir yaptırım durumunda gelecek itirazlar önlenmiş olacaktır.
  • Eğer yoksa, yönetiminizdeki alan adları için, abuse@domain şeklinde, SPAM ile ilgili haberleşmenin sağlanabileceği bir adres tanımlayınız.
  • Varsa, yönetiminiz altındaki tartışma listelerinde üyeler dahil tüm kullanıcıların üyeler listesine erişimini kapatınız, liste sahiplerini bu konuda bilgilendiriniz.
  • Müşteri kaybetme endişesi ile SPAM'e göz yummayın. 100,000'ler mertebesindeki gönderilerin sistem kaynaklarınız ve insan gücünüz üzerinde yaratacağı maliyet bir kullanıcı hesabının getirisinden çok daha fazla olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder